Victoria type KR20EN bouwjaar1937

 

PICT0927.JPG-for-web-large

Deze 200 cc tweetakt, heb ik als erfenis van mijn vader gekregen. Voor zijn tijd was deze motorfiets heel geavanceerd, met b.v. een lichtmetalen zuiger en twee carter helften. Als het op zondag mooi weer is, ga lekker toeren in de omgeving. Deze motorfiets heeft top snelheid van 90km/h.

Altijd erg oppassen bij overstappen op een moderne motorfiets! Zie hak rem i.p.v. teen rem. Ook schakel handle op de tank in plaats van met de voet. Ben op zoek naar een Duits WW2 radio set met 6V voeding. Leuk als PA0MER motorfiets mobiel! Deze motorfiets is ook gebruikt tijdens WW2 (ordonance). Was dan geheel in mat grijs gespoten. De koplamp is helaas niet origineel. Ik zoek al lange tijd op naar  een originele koplamp, helaas nog niet gevonden. Ben ook lid van de VIG (Vicoria Interesse Gemeinschaft).

http://www.victoria-bike-ig.com/

VICTORIA is een oude fabrikant uit Neurenberg van voor 1900, toen van ook handkarren en fietsen. Zijn in  1938 geconfisceerd door de nazi’s, omdat de eigenaar Joods was. Gingen verder onder merk DKW.  Bij brommers uit de zestiger jaren zat vaak  een VICTORIA motorblok (o.a. EYSINK). Deze  leek op een DKW motorblok.  Het motorfiets merk VICTORIA bestaat helaas niet meer.

 

PA0MER © 2008• Privacy Policy • Terms Of Use